Štajnmajer: Zainteresovane strane treba da izrade opciju snabdevanja stanovnika Alepa

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Zainteresovane strane treba da izrade opciju snabdevanja stanovnika Alepa

"Zainteresovane strane treba da izrade opciju snabdevanja stanovnika Alepa humanitarnim teretom iz vazduha, pre svega medikamentima", izjavio je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer.

Ministar spoljnjnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer predložio je da se razmotri mogućnosti snabdevanja stanovnika sirijskog grada Alepa u kojem su u toku borbe iz vazduha.

„Ako i dalje bude nemoguće da se isporučuje humanitarna pomoć u dovoljnom obimu u oba dela Alepa, treba da razmislimo varijante isporuke iz vazduha, pre svega medikamenata“, izjavio je šef nemačke diplomatije. On je naveo da učesnici kontakt grupe o Siriji već razmatraju takve mogućnosti.

Ranije je on pozvao na prekid borbenih akcija u Alepu na 48 sati kako bi se dopremila hrana i lekovi u grad. Prema informacijama UN, u gradu bez vode i struje u Alepu ostaje oko dva miliona ljudi. Voda u rezervoarima Alepa nije dovoljna da zadovolji potrebe stanovništva i ako se ne uspostavi vodosnabdevanje i električna energija posledice mogu biti „užasne“, naglasili su predstavnici UN.

U saopštenju UN su naglasili da sve strane treba da garantuju bezbednost civila i infrastrukture u skladu sa međunarodnim pravom.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.