Šta to kriju Severna Koreja i Sirija?

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta to kriju Severna Koreja i Sirija?

Njujork -- Dve severnokorejske pošiljke sirijskoj državnoj agenciji zaduženoj za program hemijskog oružja presretnute su u proteklih šest meseci.

To je navedeno u poverljivom izveštaju Ujedinjenih nacija o severnokorejskom kršenju sankcija.

U izveštaju komisije nezavisnih stručnjaka UN, koji je ranije ovog meseca dostavljen Savetu bezbednosti UN, ne navodi se međutim kada i gde je došlo do presretanja pošiljki i šta su sadržale, prenosi agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Komisija istražuje navode o saradnji Sirije i Severne Koreje na polju zabranjenog hemijskog, raketnog i konvencionalnog naoružanja", navodi se u izveštaju stručnjaka na 37 stranica.

"Dve zemlje članice zaustavile su pošiljke namenjene Siriji. Još jedna zemlja članica je o tome obavestila komisiju UN-a, koja ima razlog da veruje da je ta pošiljka bila deo ugovora između KOMID-a i Sirije", dodaje se u izveštaju.

KOMID je ključni severnokorejski prodavac i izvoznik naoružanja.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.