Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se sirijski avion kod Damaska, pobunjenici zarobili pilota

Sirijski borbeni avion srušio se danas severoistočno od Damaska, a pilota su zarobili pobunjenici u tom području, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Sirijski državni mediji saopštili su da je avion pao zbog tehničkog kvara i da je u toku potraga za pilotom, koji se katapultirao.

Pobunjenici tvrde da je avion oboren, ali nisu naveli koje je oružje upotrebljeno.

Portparol grupe "DŽaiš al islam", koja kontroliše istočna i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << severoistočna područja Damaska, objavio je fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, prikazan uhvaćeni pilot.

Pobunjenici su oborili dva avona ranije ove godine. Sirijske vlasti saopštile su da je jedan oboren protivavionskim projektilom, a pobunjenici tvrde da su koristili protivavionske topove.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad uzgubio još jedan avion,pilota drže islamisti

Izvor: Mondo, 01.Jul.2016

Sirijski borbeni avion srušio se danas severoistočno od Damaska, a pilota su zarobili pobunjenici u tom području...Foto: MONDO, ilustracija..O padu aviona svet je obavestila opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava iz Londona,dok su sirijski državni mediji saopštili da je avion "pao zbog...

Nastavak na Mondo...

Ubijen sirijski pilot koga su zarobili islamistički pobunjenici

Izvor: Blic, 01.Jul.2016

Pilota sirijske vojske čiji se avion srušio u blizini Damaska ubili su pripadnici sirijskog ogranka Al Kaide, Front al Nusra, saopštila je večeras pobunjenička grupa Džaiš al Islam koja kontroliše veći deo periferiije sirijskog glavnog grada gde se srušila letelica...#Saudi backed Jaysh al...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.