Španci uglavnom protiv učešća u udarima na ID

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci uglavnom protiv učešća u udarima na ID

Građani Španije su podeljeni po pitanju da li njihova država treba da se pridruži međunarodnoj koaliciji koja vrši udare na položaje Islamske države u Siriji, pri čemu se toj ideji protivi 54 odsto anketiranih, pokazala je danas najnovija anketa.

Oko jedne trećine, ili 35 odsto ispitanih, izjavili su da podržavaju uključivanje u vazdušne udare protiv džihadista, dok su ostali neodlučni, objavio je list "Mundo", a prenela agencija AFP.

Anketa, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je sprovedena posle terorističkih napada 13. novembra u Parizu, pokazala je i da čak 83 odsto Španaca misli kako bi se napad poput onog u francuskoj prestonici mogao desiti u Španiji, što ukazuje na to da bi bezbednost mogla da bude jedna od centralnih tema predstojećih parlamentarnih izbora u Španiji, zakazanih za 20. decembra.

Druga anketa, objavljena u konzervativnom listu "Rason", pokazala je da 69 odsto Španaca želi da njihova zemlja pomogne Francuskoj u borbi protiv islamskih terorista. Za razliku od ankete u listu "Mundo", anketa koju je sproveo "Rason" je pokazala da je više onih koji podržavaju da Španija "bombarduje teroriste u Siriji" od onih koji to ne žele i da procenat iznosi 49,3 odsto prema 43,6 odsto.

U Madridu je juče oko 6.000 ljudi protestovalo protiv učešća Španije u konfliktu u Siriji. Demonstranti, koji su se okupili ispred muzeja "Reina Sofija" u centru španske prestonice su uzvikivali "Ne ratu!".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.