Sirijski premiijer: Protiv Sirije se vodi ekonomski rat

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski premiijer: Protiv Sirije se vodi ekonomski rat

Sirijski premijer Vael al Halki izjavio je danas da se protiv Sirije vodi "okrutan ekonomski rat", u trenutku kada je vrednost sirijske funte dodatno opala.

"Okrutan ekonomski rat vodi se protiv nacionalne ekonomije, koji ima za cilj da destabilizuje sirijsku funtu", rekao je al Halki, a prenela državna agencija Sana.

Od početka sukoba u Siriji, u martu 2011. godine, sirijska funta je u odnosu na američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolar trostruko izgubila vrednost - za jedan dolar se pre tri godine dobijalo 50 sirijskih funti, a sada 156.

Guverner centralne sirijske banke Adib Majaleh takođe je rekao da je opadanje vrednosti sirijske funte posledica "ekonomskog napada" na Siriju i špekulacija i u inostranstvu i u zemlji.

On je najavio da će 21. aprila u promet biti stavljeno 21 milion dolara kako bi se smanjilo opadanje vrednosti sirijske valute.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

El Asad: Građanski rat u korist vladinih snaga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2014, 09:54

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je sinoć u Damasku da građanski rat, započet pre tri godine, pokazuje uspeh vladinih snaga bezbednosti, javlja sirijska agencija Sana.   "Sirijska kriza se sada nalazi na prekretnici i pokazuje uspeh vojske u ratu protiv terorizma i u cilju postizanja nacionalnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.