Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski migrant osmatrao moguća mesta napada ID u Berlinu

Nemačko tužilaštvo saopštilo je danas da je 19-godišnji sirijski migrant koji je prošle nedelje optužen za pripadnost terorističkoj organizaciji, izviđao mesta eventualnog napada Islamske države u Berlinu.

Sirijac, identifikovan samo kao Šas el M. u skladu sa nemačkim propisima, regrutovao je do sada najmanje jednu osobu za borbe u Siriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je navodno ponudio da bude posrednik članova Islamske države koji planiraju napade u Namečkoj i izrazio spremnost da učestuje u nekom od njih.

Islamskoj državi 19-godišnjak se pridružio u svom rodnim mestu polovinom 2013. godine. Imao je vojnu obuku i obavljao je dužnosti stražara pre odlaska za Nemačku polovinom 2015. godine.

Policija je osumnjičenog uhapsila u martu ove godine i prošle nedelje je optužen za članstvo u stranoj terorističkoj organizaciji i kršenje zakona o kontroli oružja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.