Sirijske demokratske snage zauzele gotovo polovinu Rake

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske demokratske snage zauzele gotovo polovinu Rake

Sirijske demokratske snage zauzele su gotovo polovinu grada Rake, koju je Islamska država proglasila za prestonicu samoproklamovanog kalifata.

Portparolka Ženskih odbrambenih jednica (YPJ), koje su deo koalicije SDF, izjavila je danas da je borbu za oslobođenje grada na severu Sirije usporava velika količina eksploziva koju postavljaju islamski ektremisti.

Niskrin Abdulah je rekla da borci SDF, koje podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SAD, kontrolišu 45 odsto Rake.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštila je da SDF kontroliše pola grada.

SDF je 6. juna počeo ofanzivu za oslobođenje Rake, uz vazdušnu podršku međunarodne koalicije koju predvode SAD, a od tada je zauzeo 11 gradskih četvrti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijske demokratske snage zauzele gotovo polovinu Rake

Izvor: B92, 27.Jul.2017

Damask -- Sirijske demokratske snage (SDF) zauzele su gotovo polovinu grada Rake, koju je Islamska država proglasila za prestonicu samoproklamovanog kalifata...Portparolka Ženskih odbrambenih jednica (YPJ), koje su deo koalicije SDF, izjavila je danas da je borbu za oslobođenje grada na severu Sirije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.