Izvor: RuskaRec.ru, 24.Apr.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska uzela pod kontrolu 80% teritorije provincije Hama

Sirijska vojska je napredujući na severu i jugu provincije Hama uzela pod kontrolu 80% njene teritorije, saopštio je satelitski kanal sirijske televizije.  
„U severnom delu provincije Hama vojne jedinice uz podršku snaga saveznika nastavljaju široku i masovnu operaciju likvidacije ostataka terorističkih grupa i pod kontrolom imaju već 80% teritorije provincije”, objavio je televizijski kanal, prenosi RIA Novosti.  
>> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << /> Sirijska vojska isterala „El Nusru” iz najvećeg utvrđenja na severu Hame
Pozivajući se na izvor, televizijski kanal dodaje da vojne jedinice u borbenim dejstvima napreduju u pravcu naselja Han Šejhun u susednoj provinciji Idlib.
Osim toga, navodi se da je na jugu provincije Hama vojna jedinica odbila napad terorista „Džebhat el Nusre” na položaje vojnika u rejonu El Zara.
Ranije je dopisnik RIA Novosti sa mesta događaja saopštio da je vladina vojska Sirije uz podršku saveznika, artiljerije i avijacije u nedelju definitivno prelomila situaciju na frontu severne Hame, oslobodivši grad Halfaja, najveće utvrđenje terorista u tom delu arapske republike.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Sirijska vojska oslobodila 80 odsto teritorije provincije Hama

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2017

Sirijska vojska je saopštila da je prilikom ofanzive na sever i jug uspela da preuzme kontrolu nad 80 odsto teritorije provincije Hama.. . Kako se navodi, vojska je uz pomoć saveznika uspešno sprovela operaciju likvidacije preostalih terorističkih grupacija.. . Istovremeno, sirijska televizija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.