Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska uništila terorističke minobacače u Alepu

Sirijska vojska je uz pomoć pobunjenika uništila čitav niz minobacačkih pozicija terorista, saznaje RIA Novosti.

Trenutno, kako se navodi, u Alepu vlada mir, iako su dve mine eksplodirale u blizini četvrti Midan, međutim, tom prilikom niko nije stradao.

„Vojska i nekoliko odreda pobunjenika pronašli su čitav niz minobacačkih pozicija terorista i uništili ih. Iako vlada mir, pucnjava može u svakom trenutku da bude obnovljena“, rekao je predstavnika pobunjenika.

Stambeni delovi grada Alepa su od ponedeljka bili meta teškog granatiranja od strane terorista, dok su u petak gađali Džamiju El Malhana odmah nakon završetka molitve.

Prema poslednjim procenama, tada je poginulo 32 osobe, uključujući i sedmoro dece.

Ukupno je za nedelju dana u Alepu poginulo preko 100 ljudi.

„Režim tišine“ je u Alepu i Latakiji stupio na snagu u subotu nakon dogovora između Rusije i SAD, a prema rečima pomoćnika ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Rjabkova, ta mera se uglavnom poštuje.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.