Sirijska vojska uklanja mine iz oslobođene Daraje

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska uklanja mine iz oslobođene Daraje

Inženjerija sirijske armije počela je da uklanja mine s puteva i iz zgrada u Daraju, južnom predgrađu Damaska, saopštio je sirijski vojni izvor. Ranije je saopšteno da je sirijska vojska preuzela kontrolu nad Darajem, koji su držali teroristi DAEŠ-a.

„Grad je potpuno pod kontrolom armije. Moguće je da ćemo sutra (u nedelju) moći da pustimo novinare u grad“, rekao je sagovornik RIA Novosti. Prema njegovim rečima, svi civili su evakuisani iz grada, a borci s porodicama prevezeni su u provinciju Idlib.

U izbegličkim kampovima u okolini Damaska smešteno je oko 550 ljudi iz Daraje. U Idlib je odvezeno više od 1.600 ljudi. Oko 120 boraca i njihovih porodica dobrovoljno je napustilo grad. Borci niza terorističkih organizacija su tokom proteklih nekoliko meseci okruživali vladine snage u Daraju.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u Daraji živi između četiri i osam hiljada civila. Predgrađe sirijske prestonice u središtu je borbenih dejstava od 2012. godine.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.