Sirijska opozicija tvrdi da vlada odbija da pregovara

Izvor: Blic, 13.Jul.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija tvrdi da vlada odbija da pregovara

Šef delegacije sirijske opozicije na mirovnim pregovorima u Ženevi Nasr el-Hariri optužio je danas vladu predsednika Bašara al-Asada da odbija da učestvuje u političkim diskusijama.

Hariri je pozvao Savet bezbednosti UN da "obavlja svoje dužnosti" i održi pritisak na Asada da poštuje donete rezolucije.

On je izjavu dao posle sastanka sa izaslanikom UN za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siriju Stafanom de Misturom, u okviru nove runde pregovora koji treba da privedu kraju građanski rat u toj zemlji.

Prema njegovim rečima, Asadova vlada "neprestano odbija" da učestvuje u političkim pregovorima.

Rezolucija 2254 SB UN iz decembra 2015. poziva najviše zvaničnike UN da okupe sukobljene strane na "formalnim pregovorima o procesu političke tranzicije".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.