Izvor: Blic, 06.Feb.2016, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija protiv nastavka pregovora dok traje bombardovanje

Glavni pregovarač sirijske opozicije Muhamed Aluš izjavio je da se opozicija neće vratiti za pregovarački sto u Ženevi gde su 29. januara počeli indirektni mirovni pregovori o Siriji zbog "arogantne i nemilosrdne" vazdušne kampanje sirijskog režima i Rusije.

Aluš je u intervjuu američkoj agenciji AP rekao da se sirijska opozicija nije povukla s pregovora pod okriljem UN u Ženevi zato što nije htela da bude optužena za njihov neuspeh, ali dodao da nema vraćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pregovarački sto dok traje bombardovanje.

"Arogancija sirijskog režima kao i arogantnost i nemilosrdnost Rusije u vazdušnim napadima na civile predstavljaju razlog prekida pregovora", ocenio je Aluš.

Savet bezbednosti UN održaće večeras konsultacije s izaslanikom UN za Siriju Stafanom de Misturom koji ambasadore 15 zemalja treba da obavestiti o svojoj odluci da suspenduje mirovne pregovore o Siriji do 25. februara.

Rusija je sa svoje strane odbacila optužbe zapadnih zemalja da je sabotirala pregovore u Ženevi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.