Sirijci preoteli aerodrom od džihadista, čišćenje pri kraju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijci preoteli aerodrom od džihadista, "čišćenje" pri kraju

Sirijski pobunjenici, uz podršku specijalnih snaga koje podržavaju zapadne sile, preuzeli su vojni aerodrom Hamadan od terorista Islamske države, blizu njihovog strateškog uporišta Al-Bukamal na sirijsko-iračkoj granici, objavila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Opservatorija je navela da je operacija izvedena u zoru i da su u njoj učestvovali strani padobranci, prenose svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << agencije.

U toku su žestoki sukobi sa pripadnicima Islamske države kod aerodroma Hamadan, pet kilometara severozapadno od Al-Bukamala.

Sirijski pobunjenici, koje podržavaju Sjedinjene Američke Države, objavili su u utorak da su započeli napad kako bi zauzeli grad na reci Eufrat, što bi pripadnicima Islamske države otežalo kretanje između sirijske i iračke teritorije.

Pobunjenici su takođe naveli da su zauzeli selo Hamadan, ali nisu otkrili detalje. Oni tvrde i da su osigurali pustinjski prilaz Al-Bukamala nakon napredovanja kroz retko naseljenu pustinju, od njihove glavne baze dalje na jugozapad u Al-Tanf.

Opservatorija je saopštila da su napadi pod vođstvom američke koalicije pogodili baze Islamske države u tom gradu.

Novu sirijsku vojsku su osnovali pobunjenici koje je Islamska država proterala iz istočne Sirije pre 18 meseci, kada je proširio svoju teritoriju nakon osvajanja iračkog grada Mosula.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.