Sirija optužuje Tursku za pomoć »terorističkim grupama«

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija optužuje Tursku za pomoć »terorističkim grupama«

DAMASK- Sirija je optužila Tursku da je pružila oružanu i logističku pomoć kako bi omogućila "terorističkim grupama" da osvoje sirijske gradove Idlib i Džisr al-Šurgur, izvjestila je sirijska državna televizija.

"Napadi terorističkih grupa na grad Idlib i Džisr-Šugur....izvedeni su uz logističku i oružanu podršku turske vojske", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Sirije.

"Ovo je direktna agresija Turske na Siriju", dodaje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Režim u Damasku je nedavno pojačao optužbe da Turska pomaže opozicionim borcima u građanskom ratu u Siriji i omogućava ulazak hiljadama stranih džihadista u tu zemlju.

Ankara demantuje ove optužbe, naveo je Rojters.

Zauzimanje Idliba, blizu turske granice, i strateški važnog grada Džisr al-Šugura prošle sedmice, u kome su učestvovali borci Fronta Al-Nusra i njihovi saveznici, nanelo je udarac vladinim snagama, koje beleže niz poraza na severu i jugu zemlje.

Koalicija islamskih boraca zauzela je u ponedjeljak jednu vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije, čime su se približili Latakiji, uporištu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija: Turska pomaže teroristima

Izvor: B92, 29.Apr.2015, 00:37

Sirija je optužila Tursku da je pružila oružanu i logističku pomoć kako bi omogućila "terorističkim grupama" da osvoje sirijske gradove Idlib i DŽisr al-Šurgur..."Napadi terorističkih grupa na grad Idlib i DŽisr-Šugur..izvedeni su uz logističku i oružanu podršku turske vojske", saopštilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.