Sirija: U vazdušnim napadima režima u Idlibu poginulo 25 ljudi

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U vazdušnim napadima režima u Idlibu poginulo 25 ljudi

Najmanje 25 ljudi je danas ubijeno u vazdušnim napadima snaga sirijske vlade na grad Darkuš, u severozapadnoj provinciji Idlib, koji je u rukama pobunjenika, objavila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava (OHR) sa sedištem u Londonu.

Prema ovom saopštenju, među poginulima ima i žena i dece.

Napadi režimskih snaga su usledili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo dan pošto su izgubile kontrolu nad ključnim strateškim mestom u pomenutoj provinciji - gradom Džisr al-Šugur, koji su zauzeli džihadisti Fronta Al-Nusra i njihovi saveznici.

Osvajanje Džisr al-Šugara je značajno jer se time preseca ključni put između vladinog uporišta Latakije i centralne provincije Hama, ističe direktor OHR Rami Abdel Rahman.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginula najmanje 34 lica

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2015

BEJRUT - Najmanje 34 lica poginula su danas u vazdušnim napadima sirijskih snaga na grad Darkuš u provinciji Idleb, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava..."U bombardovanju pijace u gradu Darkuš poginulo je najmanje 34 lica među kojima devet žena i nekoliko djece", izjavio je za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.