Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Ruskim udarima prethodile višemesečne pripreme

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid al-Moalem izjavio je danas da su vazdušnim udarima Rusije i njenim novim vojnim koracima u Siriji prethodile višemesečne pripreme.

Moalem je bejrutskoj televiziju A-Majadin rekao da Rusija blisko sarađuje sa sirijskom vojskom po pitanju svojih vazdušnih udara, prenela je agencija AP.

Rusija je u prošlu sredu pokrenula vazdušne udare protiv položaja Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sirijskog ogranka Al Kaide, ali se čini da su u nekoliko navrata pogođeni položaji pobunjenika koje podržava Zapad, navodi američka agencija.

Napadi koje izvodi Rusija su većinom fokusirani na severozapadne i centralne sirijske provincije, dobro povezane sa uporištem predsednika Sirije Bašara Asada u Damasku, kao i na sirijsku obalu Sredozemnog mora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.