Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Evropske sile PODRŽAVAJU TERORISTE i podstiču sukobe u Siriji

Sirijski premijer Vael el Halaki i ministar spoljnih poslova Valid Mualem optužili su evropske i regionalne sile da podržavaju teroriste i podstiču sukobe u zemlji, posle zastoja u mirovnim pregovorima ove sedmice.

Premijer Sirije Vael el Halaki rekao je da Saudijska Arabija, Katar, Turska, Velika Britanija i Francuska nisu htele da se pronađe političko rešenje za sirijski sukob.

"Ovi režimi podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teroriste i eskalaciju njihovih akcija, te opstruišu sporazum o prekidu neprijateljstava dogovorenog između Rusije i SAD", javila je državna novinska agencija SANA, pozivajući se na izjavu sirijskog premijera.

Ministar spoljnih poslova Sirije Valid Mualem izjavio je ranije da su određene države, uključujući Tursku nastavile da snabdevaju pobunjenike u Siriji naprednim oružjem. On je poručio da će sirijska Vlada nastaviti sa borbama protiv terorista.

Pročitajte još:

Delimični prekid neprijateljstava, postignut uz posredovanje Vašingtona i Moskve u februaru, u početku je smanjio nasilje na zapadu Sirije, ali su borbe ponovo eskalairale tokom poslednjih nekoliko sedmica.

- Pokušavamo da iskoristimo svaku moguću priliku za političko rešenje sirijskog krize - rekao je glavni savetnik predsednika Asada Butaina Šaban.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.