Šiitski i sunitski sveštenici protiv verskog ekstremizma

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šiitski i sunitski sveštenici protiv verskog ekstremizma

Šiitski i sunitski sveštenici iz oko 80 zemalja okupili su se u svetom gradu Kom, u Iranu, radi izrade strategije za borbu protiv ekstremista, uključujući i grupu Islamska država, koja je zauzela velike delove Iraka i Sirije.

Ajatolah Naser Makarem Širazi, glavni organizator skupa, pozvao je na postizanje konsenzusa između dve glavne grane islama, proglašavanje ekstremizma za apsurd i odbacivanje grupa koje ga zastupaju.

Neki govornici na dvodnevnoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužili su SAD i Izrael da su odgovorni za stvaranje Islamske države sa ciljem borbe "islama protiv islama".

Mnogi muslimani smatraju da Islamska država predstavlja pretnju za islam, jer pribegava varvarizmu i brutalnim masakrima navodno u ime vere.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.