Saudijska Arabija priprema 150.000 vojnika za operaciju u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2016, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija priprema 150.000 vojnika za operaciju u Siriji

06.02.2016. -

Na teritoriji Saudijske Arabije u toku je obuka vojnika iz više arapskih zemalja za moguću kopnenu operaciju u Siriji, tvrde izvori Si–En–Ena.

Saudijska Arabija i njeni saveznici među arapskim državama spremaju do 150.000 vojnika za moguću operaciju u Siriji protiv DAEŠ–a, tvrde izvori televizije Si–En–Ena.

Kako su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << američkoj televiziji saopštili izvori u Kraljevstvu, obuka se vrši na njegovoj teritoriji i u njoj učestvuju saudijski, egipatski, sudanski i jordanski vojnici.

Ranije je savetnik saudijskog ministra odbrane Ahmed Aseri izjavio da je njegova zemlja spremna da pošalje vojnike u kopnenu operaciju u Siriji, uz uslov da ona bude dogovorena sa komandom međunarodne koalicije na čelu sa SAD. On je pretpostavio da takva odluka može biti doneta na samitu NATO–a u Briselu naredne nedelje.

Ministar odbrane SAD Ešton Karter potvrdio je da će na samitu NATO–a o toj inicijativi razgovarati sa predstavnicima Saudijske Arabije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Notice: Undefined index: id_izvor in /var/www/vostok/htdocs/vesti/novosti.php on line 99

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.