Saudijska Arabija: Moramo da uklonimo Asada!

Izvor: Mondo, 12.Feb.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija: Moramo da uklonimo Asada!

Saudijski ministar inostranih poslova je izjavio danas da sirijski predsednik Bašar al Asad mora da ode da bi se omogućio poraz Islamske države u Siriji.

Foto: AP Photo/Mosa'ab Elshamy, File

Ministar Abdel al Džubeir je ovo rekao u obraćanju na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu na kojoj su se ministri spoljnih poslova globalnih i regionalnih sila složili o privremenom prekidu vatre u Siriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Al Džubeir je rekao da njegova zemlja radi na političkim promenama u Siriji da bi se uklonio "čovek koji je pojedinačno najefikasniji magnet za ekstremiste i teroriste u regionu".

Uklanjanje Asada je naš cilj i mi ćemo ga postići, rekao je Al Džubeir dodajući da Daeš (arapska skraćenica za Islamsku državu) neće biti poražen u Siriji "ako i dok ne bude promena" u toj zemlji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijski minsitar: Asad mora da ode da bi se porazila Islamska država

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2016

Saudijski ministar inostranih poslova je izjavio danas da sirijski predsednik Bašar al Asad mora da ode da bi se omogućio poraz Islamske države u Siriji. Ministar Abdel al Džubeir je ovo rekao u obraćanju na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu na kojoj su se ministri spoljnih poslova globalnih i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.