Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Hitno evakuisati bolesne i povređene iz Alepa

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je hitnu evakuaciju stotina bolesnih i povređenih iz sirijskog grada Alepa.

"Glas Amerike" prenosi da su prema procenama SZO, od stotina civila ubijenih ili ranjenih tokom poslednje dve nedelje, oko trećina deca.

- „Situacija je zaista nezamisliva. Prema navodima zdravstvenih zvaničnika, poslednjih par nedelja tokom bombardovanja je poginulo 338 osoba, među kojima 106 dece. Poveđeno je 846, od čega su trećina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 261 osoba, deca -, saopštio je direktor za humanitarne operacije Rik Brenan.

"Glas Amerike" navodi da je predsednik SAD Barak Obama snažno osudio “varvarske vazdušne napade Rusije i sirijskog režima” na civile u istočnom Alepu. Iz Bele kuće je saopšteno da je Obama juče telefonom razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkem i da su se oba lidera saglasila da Rusija i režim sirijskog predsednika Bašara al Asada snose “posebnu odgovornost” za zaustavljanje borbi i propuštanje humanitarne pomoći.

Pročitajte još:

Američki državni sekretar Džon Keri prethodno je rekao da su SAD “na ivici” prekida diplomatskih razgovora sa Rusijom zbog nastavka bombardovanja pobunjenika u Alepu.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je danas da je u ruskim vazdušnim napadima širom zemlje, u protekloj godini poginulo više od 9.000 ljudi, medji kojima i mnogi civili. U međuvremenu, stotine hiljada civila, od kojih su polovina deca, ne mogu da napuste Alepo.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.