Izvor: Blic, 04.Dec.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKI GENERAL PROGNOZIRA "Za par nedelja ceo Alepo u rukama vladinih snaga"

Portparol sirijske vojske general Samir Sulejman izrazio je očekivanje da će ceo Alepo biti u rukama vladinih snaga u roku od nekoliko nedelja.

Oružane snage sirijske vlade već kontrolišu više od polovine istočnog Alepa, nakon što su od pobunjenika preuzele okrug Tarik al-Bab.

Sulejman je potvrdio za Bi-Bi-Si da su snage sirijske vlade preuzele kontrolu nad 50 odsto istočnog Alepa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sirijska observatorija za ljudska prava ranije je saopštila da je vlada u Damasku zauzimanjem okruga Tarik al-Bab, pod svoju kontrolu stavila čak 60 odsto istočnog Alepa, koji pobunjenici drže od 2012. godine.

Kako je preneo AFP, oružane snage sirijske vladine su tokom noći izmedju petka i subote preuzele kontrolu nad tim delom grada.

U prethodne tri nedelje, snage lojalne sirijskoj vladi zauzele su više delova istočnog Alepa, koji su držali pobunjenici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.