SAD šalju još 200 vojnika u Siriju

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalju još 200 vojnika u Siriju

Američki Pentagon saopštio je da će u Siriju poslati još 200 vojnika koji će učestvovati u operaciji oslobađanja Rake od DAEŠ-a.

„Ministarstvo odbrane je saopštilo da će uputiti dodatnih 200 vojnika u Siriju kao pomoć lokalnom stanovništvu da izbaci DAEŠ iz Rake“, napisao je portparol Pentagona Piter Kuk na svom nalogu na Tviteru.

Koalicija od više od 60 zemalja koju predvode Sjedinjene Američke Države izvodi vazdušne napade na DAEŠ u Siriji i Iraku od 2014. Međutim, udare u Siriji nisu odobrili ni predsednik te zemlje Bašar el Asad ni Savet bezbednosti UN.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šef Pentagona u iznenadnoj poseti Iraku

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2016

Ešton Karter je stigao u petak u Irak, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD. Šefa Pentagona dočekao je general Stiven Tausend, koji se nalazi na čelu međunarodne koalicije u Iraku...Kako je saopšteno, 9. decembra Karter je stigao u iznenadnu posetu Avganistanu kako bi se konsultovai sa vojnom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.