SAD pozivaju Rusiju da utiče na snage Bašara al Asada

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozivaju Rusiju da utiče na snage Bašara al Asada

Američki Stejt department je danas osudio sirijske vazdušne udare na bolnicu u Alepu i pozvao Rusiju da upotrebi svoj uticaj da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara al Asada i njegovu vladu da zaustavi napade.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je da Vašington još prikuplja podatke o napadu na bolnicu ali da ima više desetina stradalih, prenosi Rojters.

- Još jednom pozivamo režim da prestane sa tim bezumnim napadima koji predstavljaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naravno, kršenje primirja - rekao je Kirbi.

Zvaničnik Stejt departmenta je naveo da nema indicija da su u napadima u Alepu učestvovale koalicione snage i da je reč isključivo o delu sirijskog režima.

Rusija je ranije danas negirala da su njeni avioni odgovorni za vazdušne udare u kojima je uništena bolnica u sirijskom gradu Alepu, ističući da ruski avioni proteklih dana nisu izvodili napade u tom području.

Rusko ministarstvo odbrane je sugerisalo da je neka druga zemlja odgovorna, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

U Alepu je tokom poslednjih 24 sata poginulo najmanje 38 civila, dok je više desetina povređeno, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu.

U napadu sirijskog režima na bolnicu i obližnju stambenu zgradu u Alepu je tokom noći poginulo najmanje 20 civila, a volonteri civilne odbrane tvrde da je među poginulima jedan stomatolog i pet članova jedne porodice, uključujući i dvoje dece.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Amerika apeluje na Ruse: Utičite na Asada...

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2016

Američki Stejt department snažno je osudio sirijske vazdušne udare na bolnicu u Alepu i pozvao Rusiju da upotrebi svoj uticaj da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara al Asada i njegovu vladu da zaustavi napade...Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je da Vašington još prikuplja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.