SAD ne želi da komentariše moguću umešanost Erdoganovog sina u trgovinu naftom sa IS

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne želi da komentariše moguću umešanost Erdoganovog sina u trgovinu naftom sa IS

Stejt department je odbio da prokomentariše molbu šefa sirijske diplomatije upućenu na adresu državnog sekretara Džona Kerija da proveri glasine da je sin predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana umešan u trgovinu naftom sa Islamskom državom.

Erdoganov sin možda sarađuje sa IS

„Želimo da vas preusmerimo da tražite komentare od turske i ruske vlade“, odgovorio je saradnik Stejt departmenta na molbu novinara da prokomentariše ovu pretpostavku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ministar inostranih poslova Sirije Valid Mualem izjavio je, komentarišući izjavu Džona Kerija da Damask navodno kupuje naftu od IS, da američki državni sekretar treba da proveri informacije da je sin turskog predsednika možda umešan u nezakonitu trgovinu naftom sa IS.

Damask i dalje čeka „od američkog ministra makar jedan dokaz o tome da se sirijska vlada navodno nezakonito bavi trgovinom naftom s IS“, dodao je Mualem.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mualem: Vašington odbija da provjeri da li Erdoanov sin trguje sa islamistima (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2015

DAMASK - Stejt department SAD odbio je da prokomentariše molbu šefa sirijske diplomatije upućenu na adresu državnog sekretara Džona Kerija da provjeri glasine da je sin predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana umješan u trgovinu naftom sa Islamskom državom...„Želimo da vas preusmjerimo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.