Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija ili Sirija odgovorni za napad na školu

Bela kuća smatra da su za napad na školu u sirijskoj provinciji Idlib u kojem je poginulo 26 civila, većinom dece, odgovorni ili sirijska vlada ili Rusija.

- Ne znamo još da li je vazdušni udar izveo Asadov režim ili Rusi, ali znamo da je jedno od njih - rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest, prenosi Rojters.

On je dodao da čak i da je Asadov režim izveo napad, on bi to mogao samo uz podršku ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade.

Rusija je ranije danas saopštila da nema veze s tim napadom, a portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao da ruski avioni nisu bili u vazdušnom prostoru iznad škole u trenutku napada.

- Ruska Federacija nema ništa sa tom strašnom tragedijom, sa tim napadom - izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, dodajući da zvanična Moskva zahteva hitnu istragu tog napada, prenela je agencija AFP.

Pročitajte još:

Zaharova je rekla kako su tvrdnje da su ruski i sirijski vojni avioni juče izvršili smrtonosni napad na Idlib "lažne".

U napadu je pogodjena škola i okolno područje, pri čemu je poginulo 22 dece i šest učitelja, saopštila je agencija Ujedinjenih nacija za decu, UNICEF.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da su "vojni avioni - ili ruski ili sirijski - izvršili šest napada" na selo Has, uključujući jedan napad na školski kompleks.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.