SAD: Akcije sirijskih snaga i Rusije su poklon za teroriste

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Akcije sirijskih snaga i Rusije su poklon za teroriste

Akcije sirijskih snaga i Rusije su poklon za terorističke grupe regiona, izjavila je stalna predstavnica SAD pri UN Samanta Pauer.

„To što oni rade je poklon DAEŠ-u i Nusra frontu — grupama koje oni, kako izjavljuju, žele da zaustave“, izjavila je ona novinarima u UN. Rusija je više puta saopštavala da prilikom izbora ciljeva za bombardovanje u Siriji pažljivo proverava obaveštajne informacije i tek nakon toga preduzima odluke o vazdušnim napadima. Optužbe da Rusija bombarduje civilne objekte u Siriji nikad nisu dokazane.

„Oni ne podržavaju režim — ta je borba na strani režima, bombardovanje na strani režima, prevazilazi po surovosti to što smo videli od režima za vreme tog rata“, rekla je Pauer.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.