S. Arabija šalje trupe i avione u bazu u Turskoj

Izvor: B92, 13.Feb.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Arabija šalje trupe i avione u bazu u Turskoj

Saudijska Arabija je navodno poslala trupe i ratne avione u vojnu bazu Indžirlik u Turskoj zbog moguće kopnene invazije na Siriju, piše Independent.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu potvrdio je u izjavi za list “Jeni Safak” mogućnost raspoređivanja trupa i aviona Saudijske Arabije.

"Saudijska Arabija je odlučna u borbi protiv ID i spremna je da pošalje i avione i vojsku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on.

"Na svakom sastanku koalicije uvek smo naglašavali potrebu za širom strategijom u borbi protiv terorista Islamske države. Kada budemo imali takvu strategiju Turska i Saudijska Arabija će pokrenuti operaciju sa zemlje”, naveo je on.

On je potvrdio da su avioni i vojnici poslati u Indžirlik, u Adani, blizu granice sa Sirijom, ali je dodao da ne raspolaže podacima o kom broju vojnika i letelica je reč.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čavušoglu: Moguća kopnena akcija Turske i Saudijske Arabije u Siriji

Izvor: Beta, 13.Feb.2016

Turska i Saudijska Arabija mogle bi da krenu u kopnenu operaciju protiv ekstremista Islamske države u Siriji, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu."Ako postoji strategije (protiv ID), Turska i Saudijska Arabija mogle bi da učestvuju u kopnenoj akciji", rekao je ministar...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.