Ruski vazdušni napadi u Siriji - iz minuta u minut - 26.11.

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni napadi u Siriji - iz minuta u minut - 26.11.

27.11.2015. -

  

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod

Pregled bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji za 26.11.

Sirijska vojska odbila napad ID u Mahinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

S-400 stigao u Siriju - Pomoćnik predsednika Rusije za pitanja vojno-tehničke saradnje Vladimir Kožin rekao je novinarima da S-400 koji je poslat u Siriju neće biti prodat, već će biti vraćen u Rusiju nakon ispunjavanja zadatka.

Juče je objavljeno da je predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio zahtev Ministarstva odbrane da se u vazdušnu bazu Hmejmim razmesti najnoviji sistem PVO S-400.

To je urađeno nakon što je turski lovac oborio ruski Su-24 koji je učestvovao u operaciji protiv terorista Islamske države u Siriji.

Rusija planira da pošalje još 12 aviona u Siriju - Rusija razmišlja o mogućnosti da pošalje još 10-12 aviona u avio-bazu Hmejmim u Siriji, kako bi se osigurala pokrivenost svakog od 24 bombardera, piše ruski „Komersant“, pozivajući se na vojne izvore.

„Sada će svaki od 24 bombardera leteti uz podršku borbenih aviona“, piše „Komersant“ i dodaje da, prema vojnom izvoru, ruski Generalštab razmišlja da u tu svrhu u Siriju pošalje 10-12 borbenih aviona. Čitajte više

Sirijski specijalci ranjeni tokom spasavanja ruskog pilota - Borci sirijskih specijalnih snaga ranjeni su tokom operacije spasavanja pilota ruskog Su-24 na severu sirijske provincije Latakija, saopštio je izvor, upoznat sa tokom operacije.

„U jednom od odreda sirijskih specijalnih snaga koji je pokrivao rusku spasilačku grupu, lakše su ranjena tri borca. U drugoj grupi su teško ranjena dvojica, dok se o trojici ništa ne zna“, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, grupa ruskih marinaca se kroz borbu probijala do mesta gde se nalazio pilot.

„Nekoliko grupa sirijskih specijalnih snaga koji su ušli direktno u borbu sa mudžahedinima pokrivala je spasilački odred istovremeno sa tri strane“, rekao je izvor.

SAD zabrinute zbog ruskog sistema S-400 u Siriji - Vojska SAD zabrinuta je odlukom Rusije da u Siriju pošalje protivvazdušni raketni sistem S-400, objavio je Frans pres pozivajući se na neimenovani izvor iz američke administracije.

„To je izuzetno efektivan kompleks koji predstavlja značajnu pretnju za bilo koga. Postoji osnovana zabrinutost kada je reč o vazdušnim operacijama u Siriji“, rekao je on.

Još jedan američki zvaničnik izjavio je Frans presu da kompleks S-400 ne bi trebalo da utiče na rad koalicije predvođene SAD u Siriji.

„Mi nemamo nameru da sprečavamo vojnu operaciju ruske avijacije isto kao što ni Rusija ne namerava da sprečava nas. Ne postoji razlog da nišanimo jedni druge“, rekao je on.

Turska poslala dodatnih 20 tenkova prema sirijskoj granici - Turska je poslala dodatnih 20 tenkova na sirijsku granicu, saopštavaju lokalni mediji, pozivajući se na vojne izvore.

„Dvadeset tenkova koji su raspoređeni u zapadnim provincijama Turske, prebačeni su železnicom u Gazijantep na jugu zemlje, odakle su u pratnji policije i žandarmerije bili poslati prema sirijskoj granici“, saopštavaju lokalni turski mediji.


Ekipa TV ANNA na mestu pada aviona

Šojgu: Stopirani vojni kontakti sa Turskom

Spaseni pilot Su-24: Moram da vratim dug za svog komandira - Spaseni pilot lovca Su-24 koji je oboren u Siriji izjavio je da je posada poznavala područje u kom je došlo do katastrofe kao „svojih pet prstiju“.

Ruski pilot čiji je Su-24 oboren u Siriji kaže da isključuje mogućnost narušavanja vazdušnog prostora Turske čak i „na sekundu“.

Nije bilo nikakvih upozorenja sa turske strane, saopštio je pilot, niti vizuelnih niti preko radija.



„Zapravo nije bilo nikakvih upozorenja. Ni preko radija, ni vizuelno. Uopšte nije bilo kontakta. Tako smo ušli na borbeni kurs u redovnom režimu. Treba razumeti kolika je brzina bombardera i kolika lovca F-16. Ako su želeli da nas upozore, mogli su da se pokažu, da stanu paralelni u odnosu na nas. A tako nešto se nije desilo. Da, i raketa je došla sa repa našeg aviona. Mi je čak nismo ni videli da bismo uspeli da izvedemo protivraketni manevar“, rekao je on.

On je dodao da namerava da ostane i nastavi da služi u sastavu ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji.

„Naravno, nestrpljivo čekam da me otpuste iz bolnice kako bih se odmah vratio u stroj. Tražiću od komande da me ostavi u ovoj vazdušnoj bazi — imam obavezu da vratim ’dug‘ za komandira“, rekao je novinarima preživeli pilot Su-24.

Rusija prebacuje S-400 u Siriju - U vazdušnu bazu Hmejmim u Siriji biće prebačen protivvazdušni raketni sistem S-400, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Dejstvo ruske avijacije



 

Pregled političkih i drugih vesti za 26.11.


Erdogan: Turska će ponovo postupiti isto -Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će u slučaju kršenja turskih vazdušnih granica njegova zemlja odgovoriti na isti način kao prilikom incidenta sa obaranjem ruskog bombardera Su-24.

„Ako se danas dogodi isto takvo kršenje naših vazdušnih granica, mi ćemo dati isti takav odgovor“, rekao je on na sednici šefova seoskih administracija u Ankari.

Moskva i Ankara našle su se u žestokom klinču, nakon što je Turska oborila ruski avion Su-24 u Siriji. Ruski predsednik Vladimir Putin je ovaj napad okarakterisao kao „nož u leđa Rusiji od saučesnika terorista“ i upozorio je da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

Turska smatra Rusiju strateškim partnerom i uznemirena je njenom reakcijom na incident sa Su-24, rekao je Erdogan.

Međutim, reakcije Kremlja da prekine sve zajedničke projekte sa Turskom, Erdogan je nazvao „emotivnim i neprikladnim za političare".

Turski lider je najavio da će Ankara nastaviti da podržava umerene pobunjenike i Turkmene koji se bore protiv sirijske vlade. Čitajte više

Medvedev: Kontramere protiv agresije Turske - Mere ruske Vlade prema Turskoj mogu se odnositi na carinske i finansijske operacije i investicione projekte, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

Vladi Rusije je naloženo da razradi kompleks mera u ekonomskoj i humanitarnoj sferi kao odgovor Moskve na čin agresije od strane Turske, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Ograničavajuće mere mogle bi da se tiču isporuke hrane, rekao je ruski premijer.

Nakon incidenta sa ruskim Su-24 Rusija je preduzela vojne i diplomatske mere još će ih biti, izjavio je Medvedev.

„Vojne i diplomatske mere reagovanja na ovaj zločin već su preduzete i još će ih biti“, rekao je on.

„Želeo bih da kolege koje odgovaraju za određene poslove u sklopu ograničavajućih mera pripreme i podnesu u najskorije vreme svoje predloge. Mislim na Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo kulture, carinske službe i niz drugih resora koji su prirodno uključeni u proces, a koje ja nisam nabrojao, ali će učestvovati u pripremi ukaza predsednika i propisa Vlade na ovu temu“, rekao je Medvedev na sednici Vlade.

Dogovor Ukrajine i Turske o jačanju bezbednosti na Crnom moru - Ukrajina i Turska su se dogovorile o saradnji radi jačanja bezbednosti u Crnom moru, saopštila je pres-služba ukrajinske državne odbrambene industrije Ukroboronprom.

„Ukrajina i Turska će zajedno izgraditi pomorsku industriju radi jačanja bezbednosti i zaštite akvatorije Crnog mora. Taj pravac će biti jedan od ključnih aspekata saradnje između zemalja“, saopštili su u pres-službi koncerna.

Zamenik generalnog direktora za spoljnopolitičku delatnost Ukroboronproma Denis Gurak izjavio je da je preduzeće uzelo pravac na privlačenje spoljnih investicija u vojno-industrijskom kompleksu države. Čitajte više

Neko zarađuje milijarde od nezakonite trgovine ljudima i naftom - Neko prikriveno radi i zarađuje milione i milijarde dolara na nezakonitoj trgovini naftom i ljudima, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja agremana novim ambasadorima.

Pretnja miru je pre svega vezana za terorizam, sa njegovim krvavim i varvarskim zločinima, rekao je Putin. 



On je dodao da su pasivnost i pomaganje terorizmu i doveli do stvaranja Islamske države.

„Podsećam da je upravo pasivnost niza zemalja, a često i direktno pomaganje terorizma i dovelo do nastanka užasnog fenomena — takozvane Islamske države“, rekao je ruski predsednik na ceremoniji uručivanja agremana novim ambasadorima. Čitajte više

Kremlj ne isključuje terorističke pretnje iz Turske - Kremlj ne isključuje terorističke pretnje iz Turske, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li je jačanje kontrole isporuka poljoprivrednih proizvoda iz Turske povezano sa terorističkim faktorima, Peskov je odgovorio:

„To je povezano sa različitim faktorima, sa prilično širokim spektrom različitih faktora“.

Na pitanje da detaljnije objasni kakva je u tome uloga terorističkih pretnji, pres-sekretar je rekao: „Uloga terorističkih pretnji se svakako ne može isključiti“. Čitajte više

Poslanici Državne dume podržali ideju da se pravoslavnoj crkvi vrati Aja Sofija u Istambulu - Poslanici ruske Državne dume podržali su ideju da se pravoslavnoj crkvi vrati Aja Sofija u Istambulu, saopštio je predsednik komiteta Dume za pitanja imovine, koordinator međupartijske parlamentarne grupe za zaštitu hrišćanskih vrednosti Sergej Gavrilov.

Gavrilov je istakao da ruska strana smatra neophodnim da podseti na najstariju svetinju celog hrišćanskog sveta, Svetu Sofiju Carigradsku u Turskoj, u Istambulu, drevnu vizantijsku crkvu, čija je istorija povezana sa istorijom Vaseljenskog sabora, javljaju ruski mediji.

– Očekujemo od turske strane prijateljski korak – vraćanje crkve Svete Sofije hrišćanskoj crkvi – rekao je Gavrilov.

On je napomenuo da je ruska strana spremna da finansijski učestvuje, kao i da se uključi u obnovu univerzalnog hrišćanskog spomenika sa najboljim ruskim restauratorima i naučnicima. 

"Ovaj potez će pomoći Turskoj da pokaže da je dobra volja iznad politike. Neophodno je da se vrati hrišćanski hram." - Rekao je Gavrilov.

Aja Sofija je nakon otomanske okupacije grada 1453. godine bila pretvorena u džamiju, a 1935. godine pretvorena je u muzej.

Upisana je u listu kulturne baštine Uneska 1985. godine.

Moskva može žestoko da uzvrati Ankari - Moskva je spremna da odustane od rusko-turskih poslovnih projekata i vojne saradnje sa Ankarom zbog obaranja bombardera Su-24, piše ruski list „Komersant“.

Ruski-turski poslovni i vojni projekti vredni desetine milijardi dolara mogu biti zamrznuti zbog turskog obaranja ruskog aviona Su-24, javio je ruski list pozivajući se na visoke vladine izvore.

Prema izvorima lista, Moskva će Ankari uzvratiti „žestoko“, i to potezom koji će imati ozbiljan uticaj na rusko-turske odnose u mnogim oblastima.

Konkretno, ruski energetski gigant „Gasprom“ odlučiće o daljem sprovođenju projekta gasovoda „Turski tok“ vrednog 11,4 milijardi evra. Prema pisanju Rojtersa, Rusija je trenutno glavni snabdevač Turske prirodnim gasom. Od 50 milijardi kubnih metara, koliko godišnje troši, Ankara od Rusije kupuje 28-30 milijardi. Čitajte više

Rusija uvodi dodatne provere proizvoda iz Turske - Vlada Rusije je naložila ruskoj Službi za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) da pojača kontrolu nad isporukama poljoprivrednih proizvoda iz Turske.

Ruska vlada naložila je „Roseljhoznadzoru“ da organizuje dodatne provere na granici sa Rusijom i u preduzećima u samoj Turskoj, saopštio je šef Ministarstva poljoprivrede Rusije Aleksandar Tkačev.

„Uzimajući u obzir veći broj kršenja ruskih zakona od strane turskih proizvođača, Vlada Ruske Federacije je naložila ’Roseljhoznadzoru‘ da pojača kontrolu nad isporukama poljoprivrednih proizvoda iz Turske, kao i da organizuje dodatne provere na granici i u mestima proizvodnje, neposredno u Turskoj“, rekao je ruski ministar. Čitajte više

Oland stiže u Moskvu ne dobivši ništa u Vašingtonu - Predsednik Francuske Fransoa Oland 26. novembra održaće sastanak u Kremlju sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Na dnevnom redu — planovi za stvaranje velike koalicije protiv Islamske države uz učešće zapadnih sila, Irana i Moskve.

„Velika diplomatska nedelja“ francuskog lidera počela je 23. novembra sastankom sa premijerom Velike Britanije Dejvidom Kameronom. London je obećao Francuskoj vojnu pomoć, ali ne onakvu koju je Pariz očekivao. Jelisejski dvorac treba da povuče mirovne jedinice, dislocirane u Maliju i da ih pošalje u Siriju. Potrebna je zemlja koja bi pristala da zameni Francusku u njenoj humanitarnoj misiji, ali nakon terorističkih napada u Africi, teško da se mogu naći zainteresovani. Čitajte više

Čižov: Obaranje aviona unapred isplanirano - Ruski bombarder Su-24 nije narušio turski vazdušni prostor, a napad na njega je bio unapred isplaniran, izjavio je ruski ambasador pri EU Vladimir Čižov.

Turska je u utorak oborila ruski borbeni avion Su-24 u Siriji. Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je avion oboren raketom vazduh-vazduh iz turske letelice F-16S i da je pao četiri kilometara od granice sa Turskom. Ovaj napad Putin je okarakterisao kao „udarac u leđa Rusiji koji su naneli saučesnici terorista“.

„To nije bilo kršenje turskog vazdušnog prostora — namernog ili nenamernog. Pri brzini koju mogu da razviju takvi avioni, prelet iznad susedne zemlje trajao bi nekoliko sekundi. To je mnogo manje nego što bi, u ovom slučaju, bilo potrebno turskom avionu da se pripremi za poletanje i obori ruski avion“, rekao je Čižov.

„Ovo jasno ukazuje na činjenicu da je ceo incident bio isplaniran unapred“, naglasio je on.

Gabrijel: Turska je nepredvidiv igrač - Vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel kritikovao je turske vlasti zbog obaranja ruskog aviona Su-24, rekavši da su potezi Ankare nepredvidivi.

„Ovaj incident pokazao je da imamo posla sa igračem koji je nepredvidiv. Ne mislim na Rusiju, već na Tursku“, rekao je Zigmar.

On je ocenio da Turska igra veoma komplikovanu igru u sirijskom konfliktu.

Rušenje ruskog aviona u blizini granice sa Turskom kritikovali su mnogi evropski političari.

Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je da načinjen težak incident koji izaziva žaljenje, dok je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond ocenio da nikome nije potreban mini-hladni rat u jugoistočnoj Evropi.

Lavrov: Turska je narušila sporazum Rusije i SAD o letovima u Siriji - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem o situaciji povodom obaranja ruskog aviona Su-24 i ocenio da je turska narušila sporazum Rusije i SAD o letovima u Siriji.

„Turska je grubo narušila sporazum o osiguranju bezbednosti letova borbene avijacije u Siriji, kojim se Amerika obavezala da poštuje pravila svih učesnika koalicije koju predvodi, uključujući i Tursku“, rekao je on.

Telefonski razgovor je usledio na inicijativu američkog državnog sekretara.

Uporedo sa incidentom koji se dogodio u blizini granice sa Turskom, Lavrov i Keri su razgovarali i o drugim temama, uključujući i blokadu snabdevanja električnom energijom stanovnike Krima.

Stoltenberg o obaranju aviona: Poziv za buđenje - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da to što je Turska, članica Alijanse, oborila ruski avion, „ukazuje na neophodnost jačanja mehanizama kojima bi se u budućnosti izbegli takvi incidenti“.

Stoltenberg je u uvodniku, koji će biti objavljen u nekoliko vodećih evropskih listova, naveo da incident oko obaranja ruskog aviona zahteva „smirenost i diplomatiju“, preneo je AP.

Taj incident je ukazao da je potrebno unaprediti sporazume da bi se garantovao najviši stepen transparentnosti i predvidljivost vojnih aktivnosti u Evropi, naveo je Stoltenberg.

„To nije novi Hladni rat, već poziv za buđenje“, istakao je šef NATO.

Stoltenberg je naveo da je „realnost da je pravilnik o evropskoj bezbednosti zastareo“.

Rusija: Proširenje sankcija SAD su geopolitičke igre - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je proširenje sankcija protiv Rusije koje je Vašington uveo nazvavši ih geopolitičkim igrama koje bi trebalo odavno ostaviti iza sebe i posvetiti se formiranju zajedničkog fronta u borbi protiv terorizma.

Vašington je objavio da je u spisak sankcija protiv Rusije uključila i predsednika Međunarodne šahovske federacije (FIDE) Kirsana Iljumžinova, kao i banku „Ruska finansijska alijansa“ i kompaniju „Hadsptrejd“ zbog podrške koju ukazuju sirijskoj vlasti.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je da je ovaj potez Vašingtona dokaz da američke vlasti pokušavaju da Moskva promeni svoj spoljnopolitički kurs.

„Naš kurs ostaće nepromenjen. Nismo iznenađeni ovim potezom američkih vlasti, ali nam nije jasno zbog čega su doneli takvu odluku. U svakom slučaju, jasno je da ovo dodatno komplikuje naše odnose“, rekao je on.

Lavrov: Obaranjem Su-24 Turska stala na stranu ID - Lavrov je u razgovoru sa šefom turske diplomatije izjavio da se obaranjem aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji tursko rukovodstvo u suštini stavilo na stranu ID, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom izjavio da je tursko rukovodstvo obaranjem ruskog aviona Su-24, u suštini, stalo na stranu Islamske države, kaže se u saopštenju MSP-a Rusije.

„Naglašeno je da se, obaranjem ruskog aviona, koji je izvodio zadatke u okviru antiterorističke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji i ne kršeći granice vazdušnog prostora Turske, tursko rukovodstvo, u suštini, stavilo na stranu ID“, navodi se u saopštenju resora.

Ruski ministar je takođe „izrazio da je gnevan zbog neprijateljskih akcija Turske“.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nije odgovorio potvrdno na predlog šefa turske diplomatije o sastanku, saopštila je zvanična predstavnica MSP Rusije Marija Zaharova.

Putin potpisao ukaz za dodelu zvanja Heroja Rusije pilotu koji je poginuo u Siriji - Za heroizam, junaštvo i smelost koje je pokazao prilikom obavljanja vojne dužnosti potpukovniku Peškovu Olegu Anatolijeviču je dodeljeno zvanje Heroja Ruske Federacije (posmrtno).

Davutoglu: Turska vidi Rusiju kao prijatelja - Turska vidi Rusiju kao prijatelja i nema nameru da prekida odnose, uprkos obaranju ruskog vojnog aviona Su-24, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu.

„Nemamo nameru niti možemo da prekinemo veze sa Rusijom, ili da te veze održavamo u napetom stanju posle ovog incidenta. Rusija je naš prijatelj, komšija i veoma važan partner. Bilateralni odnosi ne mogu biti žrtvovani“, rekao je Davutoglu na sastanku stranke.

„Naglašavam, međutim, da, kada je u pitanju obezbeđivanje nacionalne bezbednosti, svi odnosi, čak i najviše prijateljski, treba da se zasnivaju na poštovanju prava svake zemlje da brani svoju teritoriju“, dodao je turski premijer.

Prema Davutogluu, političke, ekonomske i kulturne veze dveju zemalja su moćne i ne smeju biti prekinute.

Lavrov: Su-24 oboren nakon napada na tankere Islamske države - Ministar spoljniih poslova Rusije Sergej Lavrov saopštio je da je ruski bombarder Su-24 oboren nakon uništavanja naftne infrastrukture Islamske države, rekao je ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u intervjuu stranim novinarima.

Lavrov je rekao da je na problem sa švercom nafte skrenuo pažnju i svom turskom kolegi Mevlutu Čavušogluu.

„Rekao sam, imajući u vidu jučeranji slučaj sa napadom turskog Ratnog vazduhoplovstva na ruski avion, u novom svetlu treba posmatrati situaciju sa ilegalnom trgovinom nafte, uopšte sa ilegalnom naftnom industrijom koju su borci Islamske države stvorili na teritoriji koja se nalazi pod njihovom kontrolom“, rekao je Lavrov.

Incident sa ruskim Su-24 liči na planiranu provokaciju, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Imamo ozbiljne sumnje u to da se radilo o aktu namere. To veoma liči na planiranu akciju“, rekao je Lavrov. Čitajte više

Ruski vazdušni napadi u Siriji - iz minuta u minut -


    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

,

Komentari (0) Dodaj komentarOSTALE VESTI IZ RUBRIKE Ruski vazdušni napadi u Siriji - iz minuta u minut - 26.11.[2015-11-27 08:43:33]

   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima  Ispod se nalazi interaktivna mapa...

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 26.11.[2015-11-27 08:42:42]

  Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje    Situacija na frontu za 25.11. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na...

Putin: Poslali bismo S-400 ranije da smo sumnjali na izdaju[2015-11-26 21:57:07]

Infrastruktura ID u velikoj meri uništena

Sarajevo ``ukinulo`` Dan Republike Srpske[2015-11-26 21:24:11]

Sud državne zajednice Republike Srpske i Federacije BiH je "utvrdio" da Zakon o praznicima Republike...

Erdogan: Turska će ponovo postupiti isto[2015-11-26 13:42:03]

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će u slučaju kršenja turskih vazdušnih granica njegova...

Medvedev: Kontramere protiv agresije Turske[2015-11-26 13:39:46]

Vojne i diplomatske mere preduzete

Dogovor Ukrajine i Turske o jačanju bezbednosti na Crnom moru[2015-11-26 13:19:20]

Ukrajina i Turska su se dogovorile o saradnji radi jačanja bezbednosti u Crnom moru, saopštila je...

Neko zarađuje milijarde od nezakonite trgovine ljudima i naftom[2015-11-26 13:15:20]

Rusko-turski odnosi zašli u ćorsokak

Umesto da pojede ovna Timura, tigar Amur se sprijateljio sa njim[2015-11-26 12:51:06]

U Primorskom safari parku amurski tigar je odbio da pojede ovna kog su mu poslali za...

S-400 stigao u Siriju[2015-11-26 12:45:47]

Pomoćnik predsednika Rusije za pitanja vojno-tehničke saradnje Vladimir Kožin rekao je novinarima da S-400 koji je...


NAJNOVIJE VESTI
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.