Ruski napadi u Siriji neprihvatljivi i pogrešni

Izvor: Akter, 04.Okt.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski napadi u Siriji neprihvatljivi i pogrešni

Turski predsednik Režep Tajip Erdogan ocenio je danas da je ruska vojna intervencija u Siriji "neprihvatljiva" i da je Rusija počinila "ozbiljnu grešku"

"Rusko bombardovanje Sirije je potpuno neprihvatljivo. Rusija je počinila ozbiljnu grešku", rekao je Erdogan novinarima pred odlazak u Strazbur.

Erodgan će danas održati govor turskoj zajednici koja živi u Francuskoj i Nemačkoj, mesec dana pre prevremenih parlamentarnih izbora u Turskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Turski premijer Ahmet Davutoglu optužio je pre dva dana Rusiju da gađa položaje sirijske umerene opozicije kako bi pomogla sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu da ostane na vlasti.

Turska i Rusija imaju oprečne stavove o Siriji od početka građanskog rata u toj zemlji 2011. Ankara traži Asadov odlazak koji ima podršku Moskve.

Turska je primila oko 2,2 miliona sirijskih izbeglica od početka građanskog rata u toj zemlji 2011. godine. U tom sukobu je poginulo više od 240.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.