Ruske vazdušne snage nanele udare po teroristima u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske vazdušne snage nanele udare po teroristima u Siriji

Šest bombardera dugog dometa Tu-22m3 izvršili su grupni vazdušni napad na objekte terorističke grupe DAEŠ u provinciji Dejr el Zor, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Ciljevi udara bili su baze i logori terorističkih grupa, skladišta naoružanja i municije, grupacije oklopnih vozila i žive sile“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da su potvrđeni uspešni napadi na sve ciljne objekte.

Vazdušno pokrivanje bombardera vršili su avioni Su-30sm i Su-35s ca aerodroma Hmejmim u Siriji.

Napominje se da su bombarderi krenuli u operaciju poletanjem sa teritorije Rusije. Nakon izvršavanje borbene misije svi ruski avioni vratili su se na aerodrome baziranja.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski bombarderi uspešno izvršili napade u Siriji

Izvor: RTS, 21.Jan.2017

. Bombarderi Rusije uspešno su izvršili napade na mete terorista u sirijskoj provinciji Deir ez Zor, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na RTS...

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 21.01.

Izvor: Vostok.rs, 22.Jan.2017, 10:30

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . . .   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima . . . . Pregled bojevih dejstava u Siriji za 21.01.. . . Ruske vazdušne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.