Ruska vojska ubila dva komandanta Islamske države u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska ubila dva komandanta Islamske države u Siriji

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da su u napadima ruske avijacije kod Deir Ezora ubijena dva komandanta i više od 180 boraca Islamske države.

"U preventivnim udarima 6. i 8. juna na položaje Islamske države ubijeni su komandanti Abu Omar al-Belgiki i Abu Jasin al-Masri", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da je uništeno 16 borbenih vozila i skladište municije.

Tokom izviđačkog leta, ruski dronovi su otkrili da Islamska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << država priprema "proboj odbrane sirijskih snaga u Deir Ezoru".

Deir Ezor je pod opsadom Islamske države od početka 2015. i ta grupa drži najveći deo okoline grada pod kontrolom.

Rusija je glavni saveznik predsednika Sirije Bašara al-Asada i od septembra 2015. vodi vojnu operaciju kojom podržava snage sirijske vlade u borbi protiv pobunjenika i džihadista.

Ruska vojska je juče saopštila da je krajem maja najverovatnije ubila vođu Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija prilikom bombardovanja skupa lidera te organizacije kod Rake.

Portparol međunarodne koalicije koju predvode SAD Rajan Dilon nije mogao da potvrdi tu informaciju.

Rat u Siriji traje šest godina i do sada je poginulo više od 320.000 ljudi, više od polovine Sirijaca je moralo da napusti svoje domove a ekonomija i infrastruktura su uništene.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.