Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska osuđuje izjave iz SAD o Siriji

Rusko Ministarstvo odbrane oštro je danas osudilo komentare portparola Stejt departmenta, navodeći da pokazuju da SAD podržavaju teroriste u Siriji.

Oštra izjava portparola Ministarstva odbrane ;Igora Konašenkova ukazuje na animozitet između Moskve i Vašingtona o pitanju situacije u Siriji, s fokusom na bitku za kontrolu Alepa, navodi agencija AP.

Na pitanje kakve bi bile posledice po Rusiju ako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << propadne saradnja sa SAD u Siriji, portparol Stejt departmenta Džon Kirbi je rekao da će "ekstremisti i ekstremističke organizacije nastaviti da koriste vakum koji je tamo... koji će uključivati, bez sumnje, napade na ruske interese, možda čak i ruske gradove, a Rusija će nastaviti da šalje trupe kući u vrećema za tela".

Ruski portparol istakao je tu izjavu kao dokaz američkog saučesništva u globalnom terorizmu.

"Njegove reči su do sada najiskrenije priznanje američke strane da je čitava 'opozicija' koja se navodno bori u građanskom ratu u Siriji međunarodna teroristička alijanska koju kontrolišu SAD", naveo je Konašenkov u saopštenju.

On je izjavio da je Rusija "u potpunosti spremna da nastavi dijalog sa Amerikom" i razradi zajedničke mere u cilju borbe protiv terorista u Siriji.

"Taj dijalog međutim mora da isključuje čak i naznaku pretnje našoj vojsci i građanima Rusije", dodao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Konašenkov: Dokaz američkog saučesništva u globalnom terorizmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016

Rusko Ministarstvo odbrane oštro je danas osudilo komentare portparola Stejt departmenta, navodeći da pokazuju da SAD podržavaju teroriste u Siriji...Oštra izjava portparola Ministarstva odbrane Igora Konašenkova ukazuje na animozitet između Moskve i Vašingtona o pitanju situacije u Siriji, s...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.