Rusija rasporedila S-400 u svojoj bazi u Siriji

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija rasporedila S-400 u svojoj bazi u Siriji

Rusija je rasporedila napredni sistem protivvazdušne odbrane S-400 u Siriji, kojim će biti pokriveno područje oko ruske baze u provinciji Latakija, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

"Prema odluci vrhovnog komandanta odbrane, sistem PVO S-400 isporučen je u rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji i već je aktivan na pokrivanju područja", navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Na video snimku postavljenom na zvaničnu Fejsbuk stranicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruskog ministarstva prikazano je istovarivanje raketnih lansera iz teretnog aviona, njihov transport i postavljanje.

Nakon što je Turska u utorak oborila jedan od ruskih aviona, Moskva je saopštila da će instalirati PVO sistem u Siriji da zaštiti svoje avione, koji izvode vazdušne udare na položaje terorista od 30. septembra.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da je ruska vojska bila sigurna da ruski avioni koji uništavaju mete Islamske države neće biti napadnuti od snaga takozvane koalicije protiv IS, predvođene SAD.

Obaranje ruskog aviona je, međutim, to promenilo i "sada će bezbednost aviona ruske flote...biti garantovana sigurnijim sredstvima", dodao je on.

Američki zvaničnici kritikovali su odluku Rusije da pošalje rakete u Siriju, ističući da njihovo prisustvo izaziva "pojačanu zabrinutost" zbog širine njihovog dometa od 400 kilometara koji se prostire preko granica Sirije ka Turskoj.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija rasporedila S-400 u svojoj bazi u Siriji (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2015

MOSKVA - Rusija je rasporedila napredni sistem protivvazdušne odbrane S-400 u Siriji, kojim će biti pokriveno područje oko ruske baze u provinciji Latakija, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane..."Prema odluci vrhovnog komandanta odbrane, sistem PVO S-400 isporučen je u rusku vazduhoplovnu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.