Rusi raskrinkali američku laž i odneli veliku pobedu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi raskrinkali američku laž i odneli veliku pobedu

Pre godinu dana Vojska Rusije se odazvala vapaju u pomoć sirijskog lidera Bašara al Asada i započela lov na džihadiste i borbu za slobodu sirijskog naroda. Taj trenutak postao je nulta tačka onog što je usledilo u narednom periodu. Bio je to početak raskrinkavanja američke ratne i medijske propagande.

Do trenutka u kojem je, po Putinovom naređenju, ruska avijacija krenula da uništava položaje džihadista bili smo svedoci uobičajene predstave Zapada. Koalicija oko SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bez dozvole sirijskih vlasti započela je svoju borbu protiv Islamske države, terorističke organizacije koja je trebalo da zameni Al Kaidu i postane izgovor za američki izvoz rata.

Za sve to vreme, saveznička koalicija nije ostvarila nikakav rezultat, bar ne onaj koji ide u korist napaćenom sirijskom narodu koji je bežao glavom bez obzira. Zapadu nije trebao rezultat već samo način da svrgne Asada sa vlasti pod izgovorom borbe za demokratiju kako bi se dočepali sirijskih resursa koje ovaj nije želeo da im da u ruke. Umesto da slabe, gle čuda, snage terorističke Islamske države postaju sve jače.

I tu na scenu stupa Rusija.

Posle uspešnog vraćanja Krima u svoje skute i pokazivanja Zapadu sopstvene moći na slučaju Ukrajine, Putin je odlučio da ne ostane nemi posmatrač u Siriji.

Rusi su krenuli i za samo godinu dana uspeli da ostvare stvari koje zapad "nije mogao". Oslobođena je Palmira, teroristi u mnogim delovima razbijeni u paramparčad i ništa manje bitno, uskraćen monopol na informacije zapadnoj medijskoj mašineriji kao jedinim apostolima "istine".

I tu se moglo videti svo američko licemerje. Odjednom ojačavaju snage nekakve opozicije kojoj je cilj svrgavanje Asada i paralelno sa borbom protiv terorista kreće i krvavi građanski rat. Sa svih strana počinju da cure informacije o saradnji SAD-a i terorističkih grupa, a na scenu stupa i omiljeni američki recept "kolateralna šteta" i kuknjava nevladinih organizacija koje se bore za "istinu" pod američkim skutima. Borba protiv terorista postaje sporedna, sada je glavna stvar zaustaviti "zlog" Asada i još "goreg" Putina, žrtve su samo moneta za potkusurivanje.

Samo, malo su se preračunali.

Rusija nastavlja ofanzivu, odnosi pobedu za pobedom a Zapad predvođen Amerikom dobio je još jednu potvrdu da više nema unipoloranog sveta i nasilnog nametanja sopstvene istine.

Novi šerif je u gradu. Zdravstvujte i spasiba.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.