Rusi pucali na izraelske avione!?

Izvor: Mondo, 22.Apr.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi pucali na izraelske avione!?

Ruske snage u Siriji otvorile su vatru najmanje dva puta na izraelske avione, što je navelo izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da traži bolju operativnu saradnju s Moskvom, javlja najtiražniji izraelski list Jediot ahronot.

Foto: screnshot/YouTube

U članku se ne pominju ni izvori, ni datumi, a ni lokacije tih incidenata, prenose svetske agencije i podsećaju da je Rusija započela vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << intervenciju u Siriji u septembru na strani sirijskog predsednika Bašara Asada.

Izraelski TV Kanal 10 je odvojeno javio da je ruski avion prišao izraelskom ratnom avionu iznad Mediterana prošle nedelje ali da nije bilo kontakta među njima.

Portparol izraelske vojske odbio je da komentariše ove izveštaje.

Ni Netanjahuov kabinet, a ni ruska ambasada u Izraelu nisu odmah reagovali na molbu da odgovore, prenose izraelski mediji.

Izrael je više puta bombardovao konvoje oružja iz Sirije, za koje veruje da je bilo namenjeno libanskom Hezbolahu, o čemu su najpre izveštavali strani mediji, a Netanjahu nedavno sam potvrdio.

Zato je njegova zemlja htela da uspostavi operativnu saradnju sa Moskvom kako bi se izbegla slučajna razmena vatre sa ruskim snagama.

Jediot ahronot navodi da je otvaranje vatre na izraelske avione prvi pomenuo izraelski predsednik Ruven Rivlin koji je posetio Moskvu 15. marta. Putin je tada rekao da prvi put čuje za te incidente.

List navodi i da se drugi incident desio pre nekoliko dana, odnosno da je ruski avion hteo da presretne izraelski iz nepoznatog razloga i da je posle izraelska letelica nastavila svojim putem.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rusi pucali na izraelske avione!?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2016

Ruske snage u Siriji otvorile su vatru najmanje dva puta na izraelske avione, što je navelo izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da traži bolju operativnu saradnju s Moskvom, javlja najtiražniji izraelski list Jediot ahronot...U članku se ne pominju ni izvori, ni datumi, a ni lokacije tih incidenata,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.