Rusi likvidirali trećinu džihadista!

Izvor: Mondo, 24.Maj.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi likvidirali trećinu džihadista!

Sirijska i ruska vojska su septembra prošle godine likvidirale trećinu pripadnika Islamske države i Nusra fronta u Siriji, izjavio je danas zvaničnik Saveta bezbednosti Rusije Jevgenij Lukjanov.

Foto: MONDO, ilustracija

Ruske snage su vojne operacije u Siriji započele 30. septembra 2015. godine.

"Prema našim proračunima, na početku naše operacije Nusra front i Daeš su imali 80.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << islamista. Već je likvidirano 28.000", rekao je Jevgenij Lukjanov tokom 7. Međunarodnog susreta visokih predstavnika o pitanjima bezbednosti, preneo je Sputnjik.

On je naveo da je međunarodna koalicija na čelu sa SAD za dve godine ubila 5.000 terorista.

U maju u Siriji se može primetiti aktivizacija grupa koje se nisu priključile režimu primirja koji je zaključen 27. februara.

Između ostalog, militanti Daeš napadaju područje Palmire koje je ranije oslobodila sirijska vojska, navodi Sputnjik.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska i sirijska vojska likvidirale trećinu terorista

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Sirijska i ruska vojska su od septembra prošle godine likvidirale trećinu pripadnika Islamske države i Nusra fronta u Siriji, izjavio je danas zvaničnik Saveta bezbednosti Rusije Jevgenij Lukjanov...Ruske snage su vojne operacije u Siriji započele 30. septembra 2015. godine...- Prema našim proračunima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.