Roker pokazao humanost: Nudi smeštaj porodicama izbeglim iz Sirije

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roker pokazao humanost: Nudi smeštaj porodicama izbeglim iz Sirije

Irski roker Bob Geldof ponudio je smeštaj u svojoj kući za četiri porodice koje su izbegle iz Sirije nazivajući krizu sa migrantima "grozno sramotnom", prenosi AFP.

- Ne mogu da podnesem to što se dešava. Ne mogu da podnesem šta to nama čini - rekao je poznati pevač i dodao da su on i njegova partnerka Dženi Marin spremni da odmah prime tri porodice u svom domu u Kentu, a jednu u stan u Londonu, sve dok se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snađu.

Muzičar koji inače učestvuje u društvenim kampanjama ocenio da je fotografija trogodišnjeg sirijskog dečaka koji se udavio u pokušaju da stigne do obale Grčke - sramota.

- Gledam i sramota me je, to predstavlja monstruoznu izdaju onoga ko smo i šta želimo da budemo - rekao je Geldof koji je poznat i po svom političkom aktivizmu i koji je sredinom '80-ih organizovao superkoncert Lajv Ejd za pomoć Africi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.