Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2016, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković Ivić: Bez Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja međunarodnih konflikata, što se pokazalo i u slučaju Sirije.

"Sankcije Evropske unije prema Rusiji su pogrešne i štetne za odnose Evropske unije i Rusije. Potrebno je dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno je potrebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekla je ona tokom diskusije o Rusiji koju su organizovali ambasada SAD i Transatlantska akademija.

DSS je saopštio i da je njihova liderka tokom razgovora sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije ocenila da je bliskost Srba sa Rusima utemeljena ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije.

"Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje međunarodnog prava otima Srbiji", dodala je Rašković Ivić.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rašković Ivić Skatu: Rusija bliska, nije nas bombardovala

Izvor: B92, 29.Maj.2016

Beograd -- Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić ocenila je da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja medjunarodnih konflikata...Kako kaže, to se pokazalo i u slučaju Sirije...Osim toga, navela je i da su sankcije Evropske unije prema Rusiji pogrešne i štetne za...

Nastavak na B92...

Rašković Ivić: Pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja međunarodnih konflikata, što se pokazalo i u slučaju Sirije..."Sankcije Evropske unije prema Rusiji su pogrešne i štetne za odnose Evropske unije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.