Prijedlog za produženje pritvora Bilalu Bosniću

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedlog za produženje pritvora Bilalu Bosniću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za 25 dana za Huseina Bosnića, zvanog Bilal, osumnjičenog za organizovanje i vrbovanje građana BiH za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanje u oružanim sukobima u tim zemljama na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Tužilaštvo će Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjera zabrane za Abdulaha Hasanovića, Enesa Mešića, Emina Hodžića i Adema Karamuju, koji su sa Bosnićem uhapšeni u okviru akcije "Damask".

Mjere zabrane biće svedene na određeni oblik kućnog pritvora, odnosno ograničen na boravak u mjestu i objektu stanovanja.

Tužilaštvo je saopštilo da je istraga u ovom slučaju u završnoj fazi, te da se uskoro može očekivati podizanje optužnice protiv osumnjičenih za krivično djelo javnog podsticanja na terorističke aktivnosti.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim agencijama u okviru Udarne grupe za borbu protiv terorizma, kao i partnerskim agencijama u drugim zemljama, nastavlja borbu protiv terorizma i aktivnosti usmjerene na otkrivanje i krivično procesuiranje državljana BiH koji učestvuju u oružanim sukobima na stranim ratištima, jer je riječ o krivičnim djelima kojima se ugrožava bezbjednost građana BiH, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.