Prešla u islam i umesto na raspust otišla u džihad

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2014, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prešla u islam i umesto na raspust otišla u džihad

Stopama dve mlade devojke poreklom iz Bosne, od kojih je, kako se tvrdi, jedna poginula - Sabine Selimović (15) i Samre Kešinović (16), koje su u aprilu iz porodičnog doma u Beču otišle u džihad u Siriju, krenula je i 15-godišnja devojčica rođena u Skoplju, koja se pre nekoliko godina sa roditeljima preselila u belgijski grad Lijež.

Javila roditeljima da je u svetom ratu

 

Tokom letnjeg raspusta, dok je bila u rodnom gradu, ona je prešla u islam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i tajno otišla u Siriju. U MUP Makedonije su potvrdili da je devojčica, čiji identitet nije saopšten, prijavljena kao nestala.

- U Skoplju je 15. jula prijavljen nestanak devojčice. Za njom je prvo bila raspisana lokalna, a potom nacionalna potraga za nestalom osobom. U stalnom smo kontaktu sa belgijskom policijom i tragamo za devojčicom - izjavio je portparol MUP-a Ivo Kotevski.

 

Nestala devojčica i njena četiri godine starija sestra svako leto su same dolazile u Makedoniju i raspust provodile kod svoje babe. Ove godine su u Skoplje došle 30. juna, a već 15. jula njihova baba je prijavila nestanak jedne unuke. Policija je odmah krenula u potragu.

Provereni su svi granični prelazi, ali se njeno ime nije pojavljivalo u evidenciji osoba koje su prešle granicu. Međutim, umesto imena nestale devojčice, pojavilo se ime njene 19-godišnje sestre. Kasnije je utvrđeno da je sa pasošem svoje sestre, devojčica iz Skoplja avionom odletela za Istanbul.

 

Izvesno vreme posle nestanka, devojčica je roditeljima poslala SMS poruku u kojoj je navela da je napustila hrišćanstvo i prešla u islam, da je u Siriji, da je živa i zdrava, da je dobra i da se ne brinu za nju. Veruje se da je maloletna devojčica bila indoktrinirana i zavrbovana u Belgiji.

 

Neslavni rekord Bosanaca

Bosna i Hercegovina na četvrtom je mestu u svetu po broju članova ekstremističke organizacije Islamska država u odnosu na ukupan broj stanovnika.

Ove alarmantne brojke objavljene su u najnovijem izveštaju američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), u kojem se navodi da se, u ovom trenutku, na strani IS-a, ekstremističke organizacije koja je zauzela dio Iraka i Sirije, bori 350 državljana BiH koji su otišli u džihad, odnosno 92 na milion stanovnika.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.