Pregovori u Astani završeni bez suštinskih razgovora

Izvor: Blic, 16.Mar.2017, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori u Astani završeni bez suštinskih razgovora

Sirijski mirovni pregovori u Astani završeni su danas, a da suštinski nije ni bilo razgovora pošto su pobunjenici bojkotovali sastanak.

Jedini konkretan ishod treće runde razgovora je dogovor predstavnika Rusije, Turske i Irana da održe sastanak početkom maja, kaže se u zajedničkom saopštenju.

Kazahstansko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da se očekuje da delegacija pobunjenika stigne danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Astanu, a kako je rekao jedan njihovi zvaničnik, tehnička delegacija je krenula put Astane ali ona nije pregovarački tim.

Šef ruske delegacije Aleksandar Levrentijev rekao je da se razgovaralo o uspostavljanju komisije za nacrt novog sirijskog ustava, što je sirijski vodeći pregovarač Bašar al Džafari demantovao rekavši da o tome uopšte nije bilo reči.

Izaslanik UN Stafan de Mistura koji rukovodi paralelnim mirovnim procesom u Ženevi rekao je Rojtersu da pregovori o okončanju rata moraju da se ubrzanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Džafari: Na pregovorima u Astani praktično nije usvojen nikakav zvaničan dokument

Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2017

Sirijski mirovni pregovori u Astani završeni su danas, a da suštinski nije ni bilo razgovora pošto su pobunjenici bojkotovali sastanak.. . Konkretan ishod treće runde razgovora je dogovor predstavnika Rusije, Turske i Irana da održe sastanak početkom maja, kaže se u zajedničkom saopštenju.. . Sirija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.