Postignut dogovor o prekidu vatre u Alepu

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor o prekidu vatre u Alepu

SAD i Rusija postigle su dogovor o proširenju prekida vrate na grad Alepo, gde su prethodnih dana pojačane borbe između sirijske vojske i pobunjenika, izjavili su američki zvaničnici.

Zvanično saopštenje o postignutom sporazumu očekuje se kasnije danas, rekli su zvaničnici koji nisu želeli da budu imenovani. Dogovor je, prema njihovim rečima, postignut kasno sinoć, a stupio je na snagu u sredu u minut posle ponoći, po vremenu u Damasku.

Zvaničnici su rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je od tada primećeno smanjenje nasilja, ali da i dalje ima kršenja primirja u nekim područjima.

Prošle nedelje stupio je snagu sporazum o privremenom prekidu vatre u području oko glavnog grada Damaska i u provinciji Latakija.

Davutoglu: Ako treba, Turska će poslati vojsku u Siriju

Turska je spremna da uputi vojsku u Siriju ako to bude bilo neophodno zato što je iz te zemlje Islamska država gađa raketama, rekao je turski premijer Amet Davutoglu.

"Ako to bude bilo potrebno, poslaćemo kopnenu vojsku. Spremni smo da preduzmemo sve mere da se zaštitimo unutar i van Turske", rekao je Davutoglu intervjuu katarskoj televiziji Al Džazira.

Turski grad Kilis gotovo je svakodnevno meta raketnih napada iz sirijskih područja u rukama džihadista iz Islamske države.

Prema navodima turske vlade, u tim napadima je stradalo najmanje 20 osoba od početka godine. Na svaki raketni napad, Turska odgovori bombardovanjem položaja džihadista na severu Sirije.

Turska je poslednjih nedelja uputila vojno pojačanje u Kilis.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor o prekidu vatre u Alepu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016

SAD i Rusija postigle su dogovor o proširenju prekida vrate na grad Alep u istoimenoj sirijskoj pronvinciji, gde su prethodnih dana pojačane borbe između sirijske vojske i pobunjenika, potvrdio je večeras Stejt department..."To primirje je stupilo na snagu večeras u 00.01 po lokalnom vremenu u provinciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rusija i SAD postigle dogovor o primirju u Alepu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2016

SAD i Rusija postigle su dogovor o proširenju prekida vrate na grad Alepo, gde su prethodnih dana pojačane borbe između sirijske vojske i pobunjenika, izjavili su američki zvaničnici...Dogovor je stupio na snagu minut posle ponoći u Damasku, rekao je portparol Stejt departmenta Mark Toner naglasivši...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.