Sirija, pobunjenici proterali kurdske snage

Izvor: RTS, 28.Avg.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija, pobunjenici proterali kurdske snage

Pobunjenici koje podržava Turska u velikoj meri su napredovali na severu Sirije, proterujući iz gradova i sela snage koje predvode Kurdi, nakon što je Ankara pokrenula kampanju kako bi potisnula ekstremiste istočno od reke Eufrat, navela je agencija AP.
Aktivisti su prethodno saopštili da je najmanje 35 civila ubijeno u vazdušnim napadima oko grada Džarablusa, na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sirije.
Turska je ranije ove nedelje poslala tenkove i specijalne snage uz podršku aviona SAD preko granice u Siriji da pomognu pobunjenicima da zauzmu Džarablus, uporište Islamske države, ali i da proteraju džihadiste Islamske države sa tursko-sirijske granice.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je na današnjem skupu u graničnom gradu Gazijantep rekao da će se njegova vojska boriti protiv terorizma u Siriji i Iraku.
Turska je deo koalicije koju predvode SAD u borbi protiv ekstremista Islamske države, međutim, kako navodi agencija AP, vazdušni udari koji su počeli u subotu po prvi put su izvedeni na snage predvođene Kurdima u Siriji.
Inače, turska vojska je saopštila da je u napadima borbenih aviona te države ubijeno 25 kurdskih "terorista" i uništeno pet zgrada koje su koristili borci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenici koje podržava Turska proterali kurdske snage iz gradova u Siriji

Izvor: Blic, 28.Avg.2016

Pobunjenici u Siriji koje podržava Turska u velikoj meri su napredovali na severu zemlje, proterujući iz gradova i sela snage koje predvode Kurdi, nakon što je Ankara pokrenula kampanju kako bi potisnula ekstremiste istočno od reke Eufrat, navela je agencija AP...Aktivisti su prethodno saopštili...

Nastavak na Blic...

Turska dala ultimatum Kurdima u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2016, 12:00

Snage sirijskih Kurda postaće meta operacije Oružanih snaga Turske na severu Sirije ako se ne povuku na istočnu stranu reke Eufrat, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.. . Turski ministar inostranih poslova je naveo da je glavni cilj operacije u sirijskom Džarablusu da se to...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.