Petoro ranjeno u turskoj kući blizu granice

Izvor: VOA, 05.Okt.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro ranjeno u turskoj kući blizu granice

Petoro ljudi je ranjeno kada je minobacačkom granatom pogodjena kuća u Turskoj, kilometrima daleko od žestoke borbe koja se vodi izmedju kurdskih boraca i ekstremista Islamske države u susednoj Siriji. Očevici prenose da niko nije smrtno ranjen, a još nije jasno ko je ispalio granatu.

Borbe kod sirijskog pograničnog grada Kobanija, takodje poznatog pod imenom Ajn al-Arab, ulaze u treću nedelju. Turska je poslala vojsku >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << na granicu ali još nije intervenisala. Turski parlament je prošle nedelje glasao da turski vojnici mogu da predju na teritoriju Sirije i Iraka da bi se uključili u borbu protiv Islamske države.

Američka vojska danas je saopštila da je u najnovijoj rundi vazdušnih udara uništila tenkove Islamske države i njene položaje za paljbu u dva sirijska grada – Al Majadinu i Raki. Cilj vazdušnih udara je da se pruži podrška kurdskim borcima i takozvanim umerenim sirijskim pobunjenicima koji se suprotstavljaju ofanzivi Islamske države.

Nijedan od novih udara nije izvršen u blizini Kobanija, gde je lider kurdske odbrane prošle nedelje izjavio za Glas Amerike da kurdski borci smatraju da ih je koalicija predvidjena Sjedinjenim Državama napustila.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kakav rat planira Turska?

Izvor: Deutsche Welle, 06.Okt.2014, 08:08

Nakon što je turski parlament otvorio put za vojnu intervenciju u Siriji i Iraku protiv pripadnika „Islamske države“, stručnjaci kritikuju netransparentnost te rezolucije. A Kurdi sumnjaju u namere turske vlade...Nakon duge debate krajem prošle sedmice je turski parlament dao mandat izvršnoj...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.