Pentagon: Još nema čvrstog dogovora Rusije i SAD o efikasnoj saradnji u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Još nema čvrstog dogovora Rusije i SAD o efikasnoj saradnji u Siriji

Još nema čvrstog dogovora Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o efikasnoj saradnji u Siriji, izjavio je portparol Pentagona Piter Kuk za Sputnjik.

U petak su ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali o Siriji. Lavrov je nakon sastanka izjavio da postoji „bolje međusobno razumevanje na tu temu“ između dve zemlje. „Neke razlike su tokom razgovora o trajnom rešenju otklonjene, ali, kako je rekao državni sekretar Keri, i dalje postoje pitanja koja treba da budu rešena. U ovom trenutku ne postoji dogovor“, rekao je Kuk.

Nakon jučerašnjih razgovora sa Kerijem ruski ministar Lavrov rekao je da su se njih dvojica dogovorili da će Rusija nastavi da radi sa sirijskim vlastima i opozicionim grupama koje sa njom sarađuju, dok će Sjedinjene Američke Države nastaviti da rade sa grupama na koje imaju uticaj u Siriji, kao i sa regionalnim partnerima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska opozicija poziva Moskvu i Vašington da nađu saglasnost o rešavanju sirijskog problema

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2016, 09:04

Liberalni sirijski opozicioni blok „Sutrašnjica Sirije“ poziva Moskvu i Vašington da ubrzaju postizanje realne saglasnosti o rešavanju sirijskog problema i smatra da će dogovor Rusije i SAD omogućiti da se prekine nasilje i da se obnove međusirijski pregovori u Ženevi, rekao je zvanični...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.