POŽAR NA BAJAKOVU: Sirijac pobegao od pakla rata, a stradao od vatre u ćeliji

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR NA BAJAKOVU: Sirijac pobegao od pakla rata, a stradao od vatre u ćeliji

Državljanin Sirije izgoreo je, a trojica njegovih sunarodnika su povređeni kada je u ćeliji u kojoj su bili pritvoreni na graničnom prelazu sa Srbijom, Bajakovo izbio požar

ZAGREB - Hrvatska policija je danas potvrdila da je državljanin Sirije poginuo a da su još trojica teško povređena u požaru koji je u petak uveče buknuo na graničnom prelazu Bajakovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prema Srbiji.

U požaru je lakše povređeno osam policajaca koji su učestvovali u njihovom spasavanju.

Posle ukazane lekarske pomoći povređeni policijaci pušteni su iz bolnice, dok su trojica Sirijaca i daje na lečenju u vinkovačkoj bolnici.

Požar je izbio u podrumu objekta u kojem se nalaze prostorije za smeštaj uhapšenih lica.

Mediji navode da su državljani Sirije tamo bili pritvoreni, jer su prethodno uhapšeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice.

Državno tužilaštvo saoopštilo je da je naložilo obdukciju tela imigranta poginulog u požaru.

Uzrok požara još nije poznat.

Glavni direktor policije poslao je u vukovarsko-sremsku policiju tim koji treba da istraži da li je u tom slučaju došlo do propusta policijskih službenika.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.