POLICIJA U AKCIJI: Na austrijskoj granici uhapšeno devet džihadista!

Izvor: Kurir, 20.Avg.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA U AKCIJI: Na austrijskoj granici uhapšeno devet džihadista!

Državno tužilaštvo u Beču potvrdilo je da je privedeno devet osoba osumničenih da su krenuli da ratuju u Siriji na strani terorističke organizacije IS

BEČ – Austrijska policija uhapsila je danas devet osoba koje su osumnjičene da su kao džihadisti želele da učestvuju u ratu u Siriji.

Hapšenje je, agenciji APA, potvrdilo državno tužilaštvo u Beču. Džihadisti su uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << navodno blizu državne granice i trenutno je u toku saslusanje. U Austriji se već izvesno vreme sa posebnom pažnjom prati novonastala radikalno islamistička scena koja veliča borbu „Islamske države“ (IS), u kojoj su pre svega mladi, kako su ranije pisali austrijski mediji, turskog, bosanskog i čečenskog porekla.

Oni su, preko interneta, pre svega svojim pretnjama Jezidima privukli pažnju policije. Inače u ratu u Siriji, prema procenama austrijskih vlasti, učestvuje oko 100 boraca iz Austrije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.