PENTAGON PRIZNAO: Prestajemo da obučavamo ljude u Siriji, nema rezultata

Izvor: Kurir, 09.Okt.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PENTAGON PRIZNAO: Prestajemo da obučavamo ljude u Siriji, nema rezultata

Mnogo manji kamp za obuku biće u funkciji u Turskoj, gde će lideri opozicionih grupa učiti o operativnim manevrima i komunikaciji.

ARLINGTON - Pentagon je obustavio program obuke i opremanja pobunjeničkih snaga u Siriji vredan 500 miliona dolara, priznavši da nije dao rezultate.

Odustajanje administracije Baraka Obame od programa znači da više neće biti regrutovanja umerenih pobunjenika i obuke u Kataru, Saudijskoj Arabiji i UAE.

Pentagon funding >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bill on Obama’s desk: $600 mln to Syrian rebels, $300 mln to Kiev http://t.co/PPCc9SXaEP pic.twitter.com/c52BFRbp5u

Kako je rekao zvaničnik ministarstva odbrane, mnogo manji kamp za obuku biće u funkciji u Turskoj, gde će lideri opozicionih grupa učiti o operativnim manevrima i komunikaciji. Oni će biti obučavani da pozivaju SAD i saveznike i daju im mete za napade iz vazduha.

Ovaj potez faktički predstavlja priznanje da osporavani program nije uspeo da stvori bilo kakve obučene trupe koje bi mogle da se suprotstave Islamskoj državi u Siriji.

(Njujork Tajms)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.