Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: U Siriji poginulo 18 civila u napadu međunarodne koalicije

U vazdušnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD, poginulo je 18 civila, od kojih troje dece, u selu na severoistoku Sirije u rukama džihadista Islamske države, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Napadi su sprovedeni u jednom selu u provinciji Hasake, navela je opservatorija i dodala da su žrtve bile u džamiji i okolnim kućama.

Međunarodna koalicija koja tvrdi da preduzima mere da ne bi pogodila civile tokom napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << priznala je ubistvo više od 620 civila od 2014. godine.

Više od 320.000 osoba je poginulo od početka rata u Siriji pre šest godina, dok su u Ženevi pod okriljem UN u toku mirovni pregovori o okončanju rata i političkoj tranziciji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U Siriji poginulo 18 civila u napadu američke koalicije"

Izvor: B92, 20.Avg.2017

U vazdušnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD, poginulo je 18 civila, od kojih troje dece, u selu na severoistoku Sirije u rukama džihadista ID...To je saopštila sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava...Napadi su sprovedeni u jednom selu u provinciji Hasake, navela je opservatorija...

Nastavak na B92...

SAD udaraju po civilima: Iz vazduha pobili 18 Sirijaca, među njima TROJE DECE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2017, 06:08

Napadi sprovedeni u provinciji Hasake..U vazdušnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD, poginulo je 18 civila, od kojih troje dece, u selu na severoistoku Sirije u rukama džihadista ID...To je saopštila sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava...Napadi su sprovedeni u jednom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.